Acties in Oud-Alblas gedurende Lichtweek

Van 21 april tot en met 5 mei 2017 vond in Oud-Alblas “De Lichtweek’ plaats.
Door de diverse buurt verenigingen waren verschillende items uitgewerkt.
Door het Westeinde werd de aandacht gevestigd op de verkeersituatie ter
plaatse.
Met name, sluipverkeer, snelheid en de onveiligheid voor fietsers werden op
een ludieke manier uitgebeeld.

Verkeersacties in Gorinchem

Donderdag 23 maart 2017 werden er in de ochtendspits op drie verschillende locaties verkeersacties gehouden.
Deze vonden plaats in het kader van het meerjarenproject in Gorinchem Noord.  Periodiek vinden hier acties plaats om de verkeers(on)veiligheid bij zowel automobilisten als fietsers onder de aandacht te brengen. Bij deze actie werden automobilisten aangesproken waarbij een flyer werd uitgereikt met voorlichting over snelheid. Ook diverse scholen werden bezocht door het campagneteam.

Succesvolle verkeersactie in Lexmond

Op initiatief van politieagent Christa Geerts-den Besten vond op dinsdagmorgen een actie plaats op 2 verschillende locaties in de gemeente Lexmond. Na een stopteken door politieagenten werden de bestuurders aangesproken door leerlingen van groep 8 van de Lexmondse scholen Het Kompas en de Prinses Wilhelminaschool Door de kinderen werd niet alleen aandacht gevraagd voor de maximum snelheid in de buurt van de scholen maar ook op de routes van en naar school. Op deze wijze werd getracht het bewustzijn van de weggebruikers m.b.t. verkeers(on)veiligheid te vergroten.

Vinnie actief op basisschool Het Palet in Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Op vrijdag 23 september ging wethouder Arjan Kraijo naar basisschool Het Palet om de ‘groene voetstappen’ op te halen die de leerlingen bij elkaar habben gelopen. Voor elke keer dat de scholieren deze week lopend of fietsend naar school kwamen, kregen zij zo’n sticker.

Directeur van Het Palet, Vera Doejaarden, ontving samen met mascotte “Vinnie Veilig” de wethouder om 10.15 uur. Vervolgens werd hij in groep 8 geïnterviewd over hoe hij zelf vroeger naar school ging.

De Groene Voetstappen is een actie in de Europese Mobiliteitsweek. Ook de Alblasserdamse basisscholen ’t Nokkenwiel en De Twijn doen mee aan deze actie. Op de scholen werden deze week leuke opdrachten gedaan over energie, verkeer en het klimaat. Groene Voetstappen wordt jaarlijks afgesloten met een Kinderklimaattop. Iedere school mag daarvoor vier kinderen afvaardigen met een goed idee voor het besparen van CO2.

Met de Mobiliteitsweek vragen de Drechtsteden aandacht voor duurzame vormen van mobiliteit. Vaak zijn deze vormen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de eigen gezondheid en de portemonnee.